Working on the highway all day long I don't stop

Working on the Highway kan vara en av de bästa låtar som någonsin gjorts. Lätt att missa, svår att inte älska. Bruce i glad och munter toppform. Och snart ska jag se Bruce. Springsteen. Bruce Springsteen. The Man. The Myth. The Boss. Och vad det ska bli kul. Jag var vid stadion idag för att reka lite (alltså kolla in läget, så att jag hittar dit osv.) Ska ju köa hela söndagen tänkte jag, ingen big deal, har gjort det förut. Jag bara VET att det kommer bli tidernas konsert. Den sista av tre i Stockholm? It better be good.

 

Bara en spontan lista av låtar jag hoppas han ska spela:

Tenth-Avenue Freeze Out (ett måste egentligen, jag måste se den live innan jag (han) dör.)

4th of July, Asbury Park (Sandy)

Rosalita

Working on the Highway (ofcourse)

The Wrestler

Jungleland

Mary's Place (ofcourse)

Twist & Shout månne?

Kingdom of Days

My City of Ruins

Summertime Blues

She's the One

Waitin' on a Sunny Day

Glory Days

Eller ja....ni ser, listan bara fortsätter.


Weeee, jag är speedad. En cool grej hände idag, men jaja...

 


It's no better to be safe than sorry

Wow, vilken dag!

Vad kan man säga? Talangjakt helt enkelt. Hjälp vad kul det var. Man var ju lite orolig och nervös första gången (andra också ofcourse) men andra gången gick grymt mycket bättre än första. Småbarnen var mycket tystare, men överraskade med att sjunga med i refrängen. Lite småkul.

En snabb lunch efter genrepet. Gabriel uttryckte starkt en tro att vi skulle vinna solklart. Av någon anledning tvivlade jag. Oscar och Hugo, (möjligen Martin) var också väldigt positiva till den tanken, jag också antagligen, men samtidigt var jag nästan säker på att vi skulle bli besvikna, eller rättare sagt, att publiken skulle bli det. Jag hade fel.

Vi vann, och det kändes som vi gjorde det med råge. De andra var ju jätteduktiga, men man röstade fram oss, och jag hade helt fantastiskt roligt på scen. Jag kan bara tänka mig hur det såg ut för alla de andra.

Kan ju nämna att min lilla....öhm..."dans" där i slutet, var en ren improvisation, och, en överraskning för oss alla. De andra killarna i "bandet" frågade ut mig efteråt, och jag tänkte väl att det vore väl kul att jag kunde göra något totalt oväntat och urflippat.

 

Helt fantastisk dag. Tack grabbar för att jag fick vara med!


Sun King

Tre saker jag just kom på:

 

1. Det är grymt varmt på mitt rum, och det är det alltid när det har varit såhär varmt ute som idag. En kall fläktande bris, please?

2. Det finns alldeles för undermålig information hur man ska aktivera ett nytt bankkort. Jag försöker och försöker, men lyckas aldrig få den där kvinnliga telefonsvararrösten att förstå att jag gör som det står att jag ska göra...

3. Den internationella handduksdagen tycks ha gått förbi den stora majoritetens uppmärksamhet.


Everybody say, he sure look funny.

Det känns som jag har fått stark konkurrens om bloggandet. Det har det väl alltid varit iof. Kollade på statistiken nu och upptäckte att jag som mest har haft 14 unika besökare på 90 dagar. Hahahha, så populär var jag alltså:P

 

Var ju på begravning i fredags. Det var fint. Och sorgligt, såklart. Det var väl inte jättemånga som kom, de som väl var där var ungefär lika gamla som farmor var. Sen var det gamla vänner till henne, en gammal lärarkompanjon till exempel. Var ju min faster också. Farmors man P.G. var med. Jag tror jag aldrig sett en man så hopplöst förlorad i sorg. Han var nästan apatisk, sa knappt nånting, han grät inte ens, men det var det största beviset på att han verkligen verkligen verkligen älskade farmor.

Så var det ju farfar också. Det var inte direkt oväntat, men lite konstigt ändå. Jag kände ju inte ens igen honom. Hans röst var lite jobbig att lyssna på, han var tydligen förkyld och pollenallergisk samtidigt, det plus en ganska raspig röst gör att det var lite svårt att höra vad han sa först. Men det gick ganska bra ändå. När man inte har träffats på 11 år är det lite svårt att veta var man ska börja. Vad behöver han egentligen veta om mig? Vad behöver jag berätta för att han ska få en bild av hur jag är som person? Jag menar, det är en förbannad skillnad på 7 och 18, man är inte alls samma person. Detta till trots tyckte jag attdet med tiden blev ganska lätt att prata med honom. Och han var ju ganska angelägen att prata med mig (och mina syskon).

Apropå det, ibland undrar man om man kanske mår bättre av att vara mindre intelligent. Min bror satt stilla under hela begravningen, och smålog under hela proceduren. Såvitt jag kan förstå förstod han inte alls vad det var som egentligen hände, men han tycktes förstå att han var tvungen att hålla sig tyst, vilket han faktiskt var under hela den timme som gick. Jag är inte säker på om han har förstått att farmor är död, eller vad ens döden innebär. Han verkade iallafall inte berörd.

 

Hade nästan glömt, men farmor skulle fyllt 77 idag. Hon blev ju inte ens gammal...

 

Sen var det väl Göteborg...konstigt att bo på hotell i Sverige. Fick en bra frukost buffé iallafall. Med svenska pannkakor! Inte amerikanska, svenska! Gick sen omkring i Göteborg i 3-4 timmar typ (i kostym skor). En massa människor, det var tydligen nån form av maraton. Åkte hem med flyg vid tretiden. Kom hem.

Sen var det lite ut på stan med Malin. Alltid trevligt:)


Everybody is making love, Or else expecting rain...

Verkar som jag förlorade en vän idag. Kanske för alltid. Kanske inte. Jag vet inte. Time will tell. Kul är det inte men men...

Imorgon, Göteborg, begravning. Farmor ska få sista livan. Ska bli skönt att få det gjort. "Man kan inte sluta leva för att andra dör".

Så skolan ja...det går lite upp o ner. Många hål att fylla, men det känns som jag faktiskt gjort framsteg den här veckan. Så lite framtida "projekt" att se fram emot!

 

Alea Jacta Est.


Dreaming of You.

Nej, det är sant. Jag lyssnar faktiskt på The Coral. Den låten är, faktiskt, helt sanslöst bra. Det är väl så långt jag kan gå när det gäller "modern" musik. (Har ju redan några år på nacken).

Trummar vidare. Charlie's beats. Wow, han kan verkligen det här med bra trummor. Han spelar inga komplicerade saker egentligen, men han får till den där perfekta känslan, som man bara inte kan få till. Jag spelade exakt som man skulle i "Some Girls" idag under lektionen, ändå så fattas det nåt, som är helt omöjligt att definiera.

Jag har lite nostalgi nu, då jag ser på Star Wars från youtube. Växlar mellan de olika filmerna, ser på mina favoritscener. Jävlar vad bra de filmerna är. Musiken. Musiken är i särklass den bästa filmmusik som någonsin har spelats in. 

Folk runtomkring börjar blogga. Två väldigt speciella typer från min klass t.ex. You know what I mean...härliga grabbar, väntar mig mycket skratt!

Oj, Göteborg på Fredag. Begravning. Känner liksom....ingenting. Ingenting alls. Allt är normalt. Alltså är det inte normalt, eller?

 

Jaja...

 


Little Red Rooster

Fråga: Nån annan som lagt märkte till att pressen plötsligt slutat rapportera om svininfluensan?

 

Tänkte väl att det var onödigt hyp om det hela....


You should'a heard 'im just around midnight!

I give the impression of being bored, but I'm not really. I've just got an incredibly boring face.

Fina ord att inleda ett inlägg med. 

Lång dag idag. Klockan ringer 06:00 på en söndagmorgon. Det sjukaste var väl kanske att jag ville att den skulle göra det. Somnade om, vaknade 06:35. Skulle vara i Alvik 06:52. Did I make it? Well...no...jag gick till Alvik Strand istället. 

Kan påpeka nu att Bromma är en trevlig plats att gå igenom en tidig söndagsmorgon. Det är tomt och tyst, men samtidigt ljust. Detta förutsätter väl att det inte är på vinterhalvåret.

Tog tvärbanan till Trekanten (inte den sortens trekant, vilka det än är som tänker såna tankar, kan tänka mig ett antal individer...). Gick sedan till Vinterviken (eller "Winterviken" som vi såg på en skyylt på vägen, engelskt namn?). Kom sen till Spränggroparna. Ni vet, där Alfred Nobel testade sin nya uppfinning, känd under namnet Dynamit. Jag gillar Nobel. Han var smart. Och pacifist också.

Sen var vi där. Typ hela dagen. Som funktionärer för juniorscouter och deras scout-tävling-grej. Hade lite olika grejer i de tre sprängroparna som fanns där. Lagom kul när det regnade, lite mindre obehagligt när det var sol. Kalla/Ljumma korvar till lunch. Jag rekommenderar läsarna att se till att värma korven ordentligt innan förtäring. Smaken blir bättre då. (Tro mig).

 

Kom hem igen runt 16:00. Just ätit Pizza till middag. Pizza gott. Me like. Alot.

Kvällen är inte slut, men jag är snart det. Wow...lång dag.

 

 


Woman

Woman I can hardly express, 
My mixed emotion at my thoughtlessness, 
After all I'm forever in your debt, 
And woman I will try express, 
My inner feelings and thankfullness, 
For showing me the meaning of succsess, 
oooh well, well, 
oooh well, well, 

Woman I know you understand 
The little child inside the man, 
Please remember my life is in your hands, 
And woman hold me close to your heart, 
However, distant don't keep us apart, 
After all it is written in the stars, 
oooh well, well, 
oooh well, well, 

Woman please let me explain, 
I never mean(t) to cause you sorrow or pain, 
So let me tell you again and again and again, 
I love you (yeah, yeah) now and forever, 
I love you (yeah, yeah) now and forever, 
I love you (yeah, yeah) now and forever, 
I love you (yeah, yeah)...

 

Du sa't John.


For You.

Några anmärkningar:

Folk gillar inte att ge bort pengar upprepade gånger samma dag.

Medborgarplatsen och Slussen är tommare på dagtid än man tror.

Är man 11 år vet man tydligen inte var Kuba eller Afghanistan ligger.

 

Skriver väl nåt mer sen...


All my friends are junkies, that's not really true!

Nä det är dom ju inte...

 

Vaknade av regnet imorse. Alltid kul att höra mot takfönstret.

(Efter meningen ovan följde en paus på dryga en timme medan jag gjorde annat).

Saker tar tid, förstår ni. Tar er, vad, några minuter att läsa vad som står? Tar timmar att skriva det. För mig iallafall.

Kort skoldag, uppskattas alltid. Hade en kul diskussion på lunchen med Nadina och vaheterhannurå, han engelska praktikanten? Politik ska man ju hålla borta från matbordet, men det funkar tydligen om alla har typ samma åsikter, fast olika vinklar på det.

Kom hem, snabbskrev lite på historian, inte vidare kul om jag ska vara ärlig...ja t.o.m. jag kan tycka sånt här är trist! Speciellt om jag måste följa nån dum mall...

Sen drog man till Söder, Södra Latin bl.a. Skolan är stor. Faktiskt. Lokalerna verkar ganska coola. Sen hur eleverna är...gick för bi en (vad jag förmodar måste vara) musik-estetare. Han nynnade på nåt konstigt medan han gick i sin egen lilla värld. Fast han verkade ganska harmlös.

Gick sen till Katarina Kyrka. Gamla gravstenar. Väldigt gamla. Men vissa var ganska nya också. Tråkigt att se. Såg t.ex. några som (av datum och dödsplats att döma) dog i Tsunamin. Inte kul.

Sen..öhm, jakt på glass. Misslyckat. Nån muffin istället. Sen kram, hemåtfärd, handla först. Och sen...ja, här är jag nu...skriver det här...och ska nu plugga religion.

(Det tog ytterligare en timme att skriva ovanstående. Säger ju att jag tar tid på mig...)


House boy knows that he's doin' alright

Det är sent, jag har huvudvärk. Men jag har börjat gilla den här bloggen. Upptäckt att det är få som besöker den (förutom jag). Undrar hur många det är egentligen?

Jag tänkte skriva en del om mina tankar angående tiden. Tid i allmänhet, vad är det? Hur? Varför? etc....

Men det orkar jag inte nu, får bli imorrn istället. Imorrn ja...måndag. Wee...eller vänta? nej? ....

 

Go'natt.


Let's Spend the Night Together

Gaaaah!

Ibland blir man så trött på datorer.

 

Skrev ett inlägg, gick rätt så bra, hade kommit en bra bit. Då råkar man komma åt en knapp på datormusen och man "backar" en sida. Går tillbaka, och all text borta. Finito. Gone.

Great.

Jag orkar bara inte skriva det jag höll på att skriva. Det var ju ändå inget intressant. Bloggen handlar ju om mitt liv, you do the math.

 

Eller tja...

 

Den handlar väl mer om det som kretsar kring mitt liv, och inte själva livet.

Jag menar, mitt liv skulle kunna definieras såhär:

Andas in.

Andas ut.

Upprepa procedur tills önskat resultat är uppnått.


Då får man ju fråga sig, vad är det önskade resultatet?

Existentiella frågor är roliga, främst för att de inte har ett svar.

Jag brukade säga: Meningen med livet är att dö. Detta torde vara logiskt, eftersom det är just det livet slutar(?) med. Följdfrågan borde väl då vara, "vad händer efter döden?"

Ja, det kan ju en hel del personer berätta för oss. Eller de skulle kunna göra det. Om de döda lär sig tala vill säga. Det kan de inte. Jag hoppas döden erbjuder nåt annat än mörker. Vore rätt trist annars. Känns som att allt är ganska meningslöst annars. Eller hahaha, nä det gör det ju inte alls! Det är ju värsta klichén att säga så. Ibland känner jag mig meningslös. Ibland har jag varit övertygad om att så är fallet. Men ändå har jag inte tagit slut på livet. Alltså har livet en mening, för mig också. Meningen med livet är kanske musik? Jag lyssnar ju på musik mest hela tiden, så varför inte? Fast jag lyssnar ju bara på musik som andra skapat, inte som jag själv gjort. För jag gör ju ingen egen musik.

 

Men ja just det, jag brukade säga att meningen med livet är att dö. Det tycker jag inte längre. Låter alldeles för morbit. Typiskt mig med andra ord...(Jag gillar verkligen att hacka på mis själv, eller hur? Suck...) Jag vet inte vad meningen med livet är. Uppenbarligen. Ingen vet. Men numera utgår jag efter uttrycket "Le åtvärlden så ler världen åt dig". Fast jag brukar lägga till "det behöver inte ske samtidigt". Förstår ni? Jag gör dig glad idag, du gör mig glad imorrn. Capish?

 

Hahah, hörde just ett citat från Keith Richards:

"I'm free of hypochondriac(jag är inte hypokondriket), but I've got everything else". 

Älskar den mannen.

Oj, det här blev mycket. Det här inlägget blev resultatet av att låta hjärnan och händerna arbeta fritt utan eftertanke, bara skriva vad som föll mig in. Var rätt kul. Ska försöka med det igen nån gång. Jajajaja....

 

Nån som vill tillbringa natten tillsammans?

 

(som sagt...ingen eftertanke. Just do it.)


You Gotta Move

Ska skriva nåt utförligt sen nån gång. Nu kommer bara lite allmäna musiktips:

http://www.youtube.com/watch?v=pkAtA5ISMk0 (You Gotta Move, The Rolling Stones)

 

http://www.youtube.com/watch?v=FzZ6GsSpsUQ (Revolution Rock, The Clash)

 

http://www.youtube.com/watch?v=0qqjHzWIyvQ (The Right Profile, The Clash)

 

http://www.youtube.com/watch?v=xM0HanQEQCY (Jesus Was An Only Son, Bruce Springsteen)

 

http://www.youtube.com/watch?v=fDx2tqwdmyI (Working On The Highway, Bruce Springsteen)

 

http://www.youtube.com/watch?v=6U8JlcB_BzA&feature=channel (Tumbling Dice, The Rolling Stones)

 

Over and out.


Did you hear about the Midnight Rambler?

Bara en sista grej.

 

Jag har hittat tillbaka till ett av mina forna ungdomsnöjen: att läsa serier i sängen. 

Min sänglampa har varit sönder under en längre tid, mer än ett år tror jag, men vi fixade den för ett tag sen.

Och nu har jag börjat läsa lite då och då innan jag går och lägger mig.

När jag var yngre, typ innan man fyllde 15, så läste jag i princip varje kväll nånting innan jag somnade.

Jag har upptäckt nu att det var bättre än vad jag trodde. Jag finner stort nöje i det, faktiskt.


RSS 2.0