But the Fool on the Hill, sees the sun going down...

Ojojoj...långhelg. Hur ska man klara det. Eller snarare, hur skulle man inte kunna göra det?

Jag hoppas (ganska själviskt av mig egentligen) att andra människor också drabbas av såna ångest känslor jag kan få ibland, som nu idag t.ex. Jag hamnar inte i någon speciell situation som lockar fram tankarna eller så, de bara dyker upp, och får mig känna mig högst obekväm. Har ni nånsin fått för er att alla i er omgivning ler falskt åt er? Att ingen av dom vill faktiskt ha med dig att göra? Att din eventuella oväntade död inte skulle frambringa någon större reaktion hos dig? Där har man mig i ett nötskal. Ibland. Idag kände jag så, ingen speciell anledning, det var bara så. När det händer känner jag mig dum bara att vara bland folk, folk som jag faktiskt gillar, uppskattar och som behandlar mig väl. Man skulle kunna tänka, att om de nu behandlar mig väl, så borde det väl vara lugnt? Men jag drar det alltid ett steg längre: Tänk om de bara vill vara "artiga"? Tänk om de suckar av lättnad så fort manhar gått sin väg? 

 

Såna tankar kommer och går, men jag har aldrig riktigt förstått varför. Något jag heller aldrig förstått är om det är en del av det vanliga mänskliga psyket. Jag har alltid betraktat mig själv som "speciell" (med en högst negativ betydelse av ordet) så tänk om det bara är jag som helt enkelt inte har vettet att vara tacksam åt det som jag får varje dag av min omgivning? För ett tag sen blev jag kallad "dryg" och jag visste aldrig om det var menat som ett skämt eller inte. Jag blev helt enkelt skräckslagen. De senaste åren har jag eftersträvat att bli en person som alla kan lita på, känna sig trygga hos. Och så blir jag kanske iställetdet motsatta.

 

(Förstår ni hur jobbigt det är att ha såna här tankar bubblandes? Jag hoppas det, för det betyder att jag är lite som er andra.)

 

(Blev ganska djupt idag...hjälp...)


How does it feel?

Ja, hur känns det?

 

Fick tydligen G på samhällsprovet förra veckan. Första gången jag fått det utan att behöva komplettera det. Kändes bra? Skulle tro det.

 

Hade min i särklass SÄMSTA trumlektion på hela året igår. Det var inget fel med lektionen i sig förutom att jag spelade förbluffande dåligt. Inget gick rätt, jag blev rätt arg...

 

Klippte mig också igår. Dyrt var det, mamma betalade^^ Tyckte det blev helt okej ändå.

 

Jaja...


Y'all got cocaine eyes

Tycker det känns ganska värdelöst att söka sommarjobb då alla som annonserar ut lediga platser kräver antingen nån form av körkort eller typ två års erfarenhet i branschen. Här har vi min favorit paradox:

 

Jag kan inte få någon tidigare arbetserfarenhet förrän jag har fått ett arbete.

 

Men jag kan inte ett arbete för att jag inte har någon tidigare arbetserfarenhet.

 

Moment-22. Gotta love it.


Backstreets

Okej, tillbaka från stan nu. Väldigt varmt här uppe idag. Gick från Odenplan mot centrum, men tog lite andra vägar än vad jag brukar. Hittade nåt "Spökslott", hade aldrig sett det förut. Var uppe vid observatoriet också, fin utsikt därifrån.

 

Kom på att jag igår kväll var ute och gick. Det var länge sen jag gjorde det. Träffade på typ halva klassen vid Högland, drog sen till Mossen och spelade fotboll ("vi" som i "de medan jag stod och tittade på, spela fotboll i mörkret, när man har ett par ömtåliga glasögon på sig? Tror inte det"). 

 

And now the night awaits...


Standing in that doorway like a dream / I wish she'd just leave me alone

Suck...iallafall...

 

Musikuppspel på torsdagen och fredagen. Det givk i överlag bra, tror jag. Pessimistisk som jag är tyckte jag att det var rätt mycket som gick fel, men publiken verkade vara nöjd.

 

Fick visa upp mitt hus för en som aldrig varit där i torsdags. Det var länge sen. Folk tjatar alltid om hallgolvet:)

 

Nu har jag dammsugit hela huset, mest för att göra mamma glad. Ikväll ska vi barn äta pizza, inte alls dumt!

 

Tänkte dra till stan, det är så grymt varmt på mitt rum, så jag kan bara tänka mig att det är rätt skönt ute.


Get out of my house with your dirty old mouth

Föräldrar som bråkar är inte kul. Inte så kul heller om man hittar sin mamma gråtandes i källaren. Jag tycker inte om pappa just nu.

Look what the cat dragged in

Wow, det är alltid kul att hitta låtar av sina favoritband som man aldrig upptäckt tidigare. "Look what the cat dragged in" av Rolling Stones, jävlar vilken låt!

 

Skola igen, började med prov, men gick faktiskt bättre än vad jag väntade mig. Inte för att jag klarade det men...

Hade ett riktigt Mats Olsson moment idag. Går inte att förklara, karln var helt underbart rolig.

Slutade vid lunchen, inte så fel faktiskt. Riktigt trevligt, för att vara brutalt ärlig. Drog hem, kom på att jag var tvungen att lämna tillbaka en bok åt syrran på biblioteket (boken var lånad på mitt kort så någon försening skulle vara på min bekostnad...) Fick sen låna samma bok åt henne.

Sen kom jag hem kl. 14:30. Hämtar posten. Ser att jag fått en kallelse till Folktandvården, den 20 april kl. 15:00 i Brommaplan.

 

Vänta nu...

 

Jaja, jag hann dit (typ 5 minuter för sen), men allt såg bra ut, "mycket bättre än förra året!" (heheh....)

Sen var det stan med Malin. Kom på att slottets vakter knappast är så seriösa och känslokalla som man i allmänhet skulle kunna tro...

 

Nu hemma, ska ta det lite lugnt. Hjälp vilken bra låt. Jag dör. Måste höras för att förstå.

 


All he kept talking about...

Farmor är död nu. Hon blev 76 år. God bless her.

Jag kan knappast ha varit rolig att ha och göra med den senaste tiden, jag ska försöka bli lite gladare nu.

Idag fyller någon år! Nej det är inte jag, som ni nog redan visste. Men kul lär det bli ändå^^

 

Jag har också blivit bjuden till en studentskiva. Eller tja, två faktiskt, men ska nog koncentrera mig på den ena. "Mexico" tema. Hah, det blir nog intressant.

 

Annars så, ja, vad kan jag säga?

 

Jag har återuppväckt min fascination för Beatles. Det verkar som att om man en gång fastnat så kommer man alltid tillbaka. Man skulle ju kunna tycka att det var så med all musik, men säg mig, lyssnade ni på, t.ex. Smurfhits när ni var små? Gör ni det fortfarande? Om ja, så...heh, okej, om nej, så restar jag mitt case.

Se här bara:

I admit it's getting better
A little better all the time (It can't get no worse)
Yes, I admit it's getting better, it's getting better 
Since you've been mine (Getting so much better all the time)

It's getting better all the time
Better Better Better
It's getting better all the time
Better Better Better
Getting so much better all the time

Bästa anti-emo låten nånsin!

 


It Don't Come Easy

Oj, jag försöker komma på nåt att skriva, det går inte så bra.

 

Musik i morse, det gick faktiskt bra. Spelade tajtare än jag kan minnas mig göra. Blir nog kul nästa vecka.

Pappa är hemma igen, han kom hem igår. Han är ju inte så glad såklart, han ska åka ner igen imorrn, och möjligen nästa vecka också. Då ska jag kanske hänga med. Så jag får kanske "träffa" farmor en sista gång...

 

Idag pratades det mycket om Afghanistan. Jag blev faktiskt intresserad, mest av att göra nåt för att hjälpa dom där nere. Jag blev imponerad av de som förde redovisningen. (Mindre imponerad av de som somnade under den, seriously, wtf?).


Vet inte vad mer jag kan skriva...har ingen riktig inspiration...it don't come easy...


This-ism, That-ism, is-m, is-m, is-m

Så mycket tid, så lite att skriva....

 

Lovet är över, imorrn börjar skolan. Blir väl...roligt, antar jag. Vi får se. De senaste dagarna har jag längtat efter skolan faktiskt. Vet inte riktigt varför...

 

Ja det är inte så mycket liv här hemma. Pappa är fortfarande i Göteborg. Vi vet inte när han kommer hem. Kanske imorrn. Jävla soppa det här är egentligen...

 

Jag börjar bli taggad för diverse händelser...typ musikuppspel, talangjakt etc. Har iof. ingen aning om när det ska ske, men what the hell, somewhere down the road, så mycket kan man ju säga.

 

Har börjat gräva en del bland skivsamlingarna och hittat lite smått o gott. Dubbel skiva med Creedence Clearwater Revival till exempel. Som enda svenska tonåring som gillar dom har jag åter börjat lyssna på deras musik lite halvt.

Jag har också hittat "The John Lennon Collection". Vem det är som står för låtarna där kan ni ju luska ut själva, men vem det än är som "bär skulden" för dessa musikaliska verk skriver bra texter:

 

Woman (,) I can hardly express
My mixed emotions at my thoughtlessness
After all Im forever in your debt
And woman I will try to express
My inner feelings and thankfulness
For showing me the meaning of success

 

There you have it.

 

Do viđenja!


...

Marianne Rönn ligger för döden. Och jag har inte fällt en enda tår. Vad är det för fel på mig?

Long Walk Home...

Suck...

 

Jag har gått mycket på senaste tiden. Hem, bort, nånstans, hit dit etc.

Gick runt gamla stan igår. Såg en staty utrustad med snorkel. Skumt. Jag tog kort på den. Mindre skumt.

Åt Thailändskt. Jag gillar thai (av någon outgrundlig anledning stör jag mig plötsligt på hur man stavar det enskilda ordet "thai", det ser så fult ut, inte för att jag har nåt emot Thailand etc men om man bara skriver ordet "thai" så ser det konstigt ut, iallafall, åter till meningen.) mat. (Hoppsan, där tog den slut.)

 

Ska ut ikväll. På Söder alltså. Kommer kanske bli kul. Kanske inte. What the hell, vi får väl se.

 

Oooooooooch jag har läst från sida 9-82 i samhällsboken om internationella relationer idag. Alla sidor idag. Hade jag kul?

 

 

 

(Keep going.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nej.


You know my name!

Jag har bytt namn på bloggen. Det är nog bara tillfälligt. Fast själva länknamnet blir detsamma. Well well.

 

Igår var det mega städning. Mina föräldrar sa att jag bara behövde dammsuga hela huset. Slutade med att jag fick ta loss taket på bilen, ta ur trädgårdsmöblerna, bära ner en gammal TV i garaget, plocka upp från golven, tömma bokhyllorna från pappas gamla tidningar/böcker, och sist men inte minst dammsuga huset. Som jag skulle. Nåja. Dom valde ju bara den finaste dagen på länge att storstäda, så varför klaga?

 

Fredagen var trevlig annars. Sovmorgon, slapp göra provet. Så kommer jag till skolan, och det visar sig att jag inte har nån annan lektion heller. Så ledig hela dagen. Hann inte träffa nån från klassen men men, det gör man ju sen ändå.

Drog då till stan. Träffade en viss person på söder och gick en långpromenad österut. Jag vill minnas att jag hade sett en del av platserna för länge sen (tänk låg-mellan stadiet). Men det var coolt att se så mycket av Sthlm som jag knappt visste fanns.

Jag (vi) gick mycket den dagen. Ända fram till Odenplan faktiskt. Men det var ju varmt ute också^^

 

Och så har vi ju påsklov nu. Börjar inte förrän på onsdag om en vecka! Mwahahaha! Men så har man ju plugg....plugg och...ja plugg.

Tänkte dra ut senare under veckan, man är ju inte pank längre. Hoppas jag kan få tag på nån att gå med då.

Slog mig just att det redan är april! Av nån anledning känns det alltid som att första halvan på året går jättefort medan andra halvan släpar sig fram. Om två månader är det Bruce! Om två månader måste jag ha fixat matten, HUR ska det gå till?!


You don't have to say too much...

Matte går åt skogen. Kan inte fixas. Så är det bara.

 

Det börjar bli varmt, bytt min vinterkavaj till min vår/sommarkavaj, köpt i NYC. Trevligt att få lufta den lite.

 

Lovet börjar visst imorrn. Meh, kul, eller? Hade lite roliga konversationer idag. Exempel:

-Men du vet...det kostar mer att ta hand om en dödsdömd fånge än en livstidsdömd.

-Nej...nej nej nej....

-Eh.....jo?

-Nu råkar jag faktiskt ha läst statistik som visar att Uzbekistan avrättar fler människor än U.S.A per år. (Betvivlar detta men iallfall...)

-Öh.......va?

-Just det!

(Skämtet här var att "argumentet" var helt irrelevant, och han (eller hon?!) som yttrade det var fullt medveten om det).

 

Fick också höra en ny cool hälsningsfras, fast den håller jag hemlig;)

 

Vi fick ägg på musiken! (Som i instrumentala ägg). William kastade min rätt in i en papperskorg. Så....ägg av plast håller tydligen inte bättre än de av...ja...äggskal?

 

Kan ju rapportera att studiebidraget har anlänt, och jag inte är lika pank längre. En liten tröst, mitt i skolans fruktansvärda tyngd....

 

 


RSS 2.0