Fixing a Hole

Idag, gjorde jag nåt som jag inte vanligen gör, jag tillbringade en längre tid med min lillebror.

För de som inte visste det, eller de som glömt bort det (vilket ofta händer), så är min lillebror utvecklingsstörd sedan födseln. Han är 16 år, men med en 5-årings intellekt och intressen. Alltså har vi inte mycket gemensamt.

Idag var jag iallfall med honom. Vi tog spårvagnen till Alvik, och där åt vi lunch på McDonalds. Sedan gick vi till Ica och handlade, för att sedan ta spårvagnen hem.

Jag föreslog själv den här lilla "utflykten", då jag tyckte att det kanske vore på tiden att visa att jag faktiskt bryr mig om honom, trots allt. Jag kan ofta vara irriterad och oförskämd på honom, och mina föräldrar har ofta klagat över det. Jag måste verkligen bättra mig, för han är, trots allt, min bror.

 

Han ville så gärna åka in till stan med tunnelbanan (han älskar alla sorters fordon) och plötsligt kom jag tänka på hur jag tänkte när jag skulle åka tunnelbana första gången.

Jag bodde ju ursprungligen i Göteborg (Masthugget/Frölunda), och kom inte upp hit till Stockholm förrän den tidiga sommaren 1995. Då Göteborg kryllar av dem, så såg jag inte spårvagnar som något speciellt. Men tunnelbanan var något HELT nytt. Ett tåg (fast utan lok) som gick under marken, det var nog det häftigaste jag hade hört talats om. Detta var ju innan Internet var ettablerat sig i hushållen, minns ni tiden innan Internet förresten? Jag minns den vagt, man var så liten då, att man inte brydde sig om nåt annat än leksaker...haha....

Iallfall, tunnelbanan...tror första gången jag skulle åka i den var då familjen skulle åka in till stan för att se på Vattenfestivalen (haha, DEN saknar man ju inte!) så vi tog tolvan till Alvik och skulle byta där. Om ni minns de gamla tunnelbane vagnarna (man kan fortfarande se dem längs blåa och röda linjen, inte för att jag nånsin åker där:P) så var de antingen blå eller gröna. Av någon outgrundlig anledning var jag besatt av att åka i en grön. (???) Förstår det inte själv, men så var det. Gissa hur jag reagerade när tåget gick under marken vid Thorildsplan. Helt lyrisk, och jag tyckte det var så fantastiskt häftigt. Detta var för bara 13-14 år sedan. Numera tycker jag sträckan mellan Thorildsplan-Hötorget är mördande tråkig.

 

Men tiden har förändrats så grymt mycket de senaste 13 åren, att det är ganska sjukt att tänka på det. Inget internet, ingen DVD, MP3 spelare? Knappast. Det var innan Bush o Co. Innan man kunde engelska. Innan man fick gå någonstans utan föräldrar (fast det är inte helt sant, I frölunda gick jag omkring mycket i grannskapet utan mina föräldrars tillsyn, fast det blev inte riktigt lika dant i Bromma). Det var på den tiden jag fortfarande var rädd för fyrverkerier (för att inte tala om åskan). Jag var också livrädd för Emil i Lönnebergas pappa, brukade springa iväg när han skulle börja skrika. Jo, tragiskt men sant^^

 

Det blev ganska långt idag, ser jag. Men jag trivdes med att skriva gamla minnen. Det gör jag nog igen, om ingen misstycker:P

 


Had no idea what kinda shit was about to go down

Four in the mornin and they haul Rubin in

Take him to the hospital and they bring him upstairs

The wounded man looks up through his one dyin eye

Says, wha'd you bring him in here for? he ain't the guy!

 

Jaja, lovet går vidare. Igår var jag på Babasonic yet again. Fick dra dit ensam, men jag hade kul ändå. 

Det känns, för mig, som att folk på Söder är ganska mycket trevligare än andra. Jag satt där ensam, men hela tiden kom det folk som ville jag skulle hänga med dom istället.

 

Youll be doin society a favor

That sonofabitch is brave and gettin braver

We want to put his ass in stir

We want to pin this triple murder on him

He aint no gentleman jim.

Jag har bara en viss känsla att jag skulle få sitta ensam hela kvällen, om det hade varit nån annan stans, typ Stureplan kanske?

 

Jaja, jag träffade en trevlig finska och hennes kompisar. Hade i överlag en väldigt lyckad kväll. Nu sitter jag hemma och väntar på att studiebidraget ska komma nån gång...inte av någon speciell anledning, jag vill bara ha pengar!

 

Idag...ja...idag, hade vi möte om samlingen. Hemma hos mig, t.o.m. Zeke la sig i Johans knä, han blev lite förvånad, haha, den katten är skum ibland.

 

Men vi gjorde framsteg och kom fram till...ja, hehe, ni får se;)

 

How can the life of such a man

Be in the palm of some fools hand? 

To see him obviously framed

Couldnt help but make me feel ashamed to live in a land

Where justice is a game.

(de spelade Hurricane av Dylan igår, så då blev jag glad, därav den där onödiga texten...)



Surprise, Surprise

Här är jag igen!

 

Sportlovet har börjat, och snart har väl halva gått också. Men det har inte varit helt fel.

 

Fredag: Sa väl halvt hej då till alla man känner. Hade lite intelligenta samtal under dan, bara akademiska personer på Högland^^ (lögn)...

Lördagskväll, ute med Hugo och hans kusiner. Var på sööööder, den "coola" stadsdelen, gillar stället skarpt. That's the place for me. 

Söndag... ugh....

Måndag: Stadsbiblioteket. Pluggade samhäll. (Läste mitt och andras arbeten). Först nu förstår jag hur DÅLIGT mitt var, massa stora luckor, inte roligt alls! 

Tisdag. Simon var här. Spelade dator...hohum....hohum...Såg på House!:D

 

Imorgon får vi väl se vad som händer...

 


I can hear my wife talkin' in the air

Moahahahhahah..........

 

Jag hade tre håltimmar idag, av tre möjliga, samtliga tre lärare var nämligen sjuka:P

Så jag kommer till skolan, klockan 09:45 skulle första lektionen börja, men då ser jag på TV-skärmen att Lindgrenär sjuk. Sen ser jag att Moberg också är det, och sen får man höra att herr Olsson har tappat rösten. Så då var de lektionerna borta. Mwahah! Och ingen gympa imorrn, trevligt trevligt^^ Jag borde verkligen börja plugga inför proven....

 

 

Meh....


Ob-La-Di, Ob-La-Da, life goes on bra!

En grå och kall söndag uppe i 08-land. Kan det bli mycket bättre? (svar: ja....)

Var ute på en vanlig dagspromenad. Gick längs Mälaren (hittade vad som en gång var en skoltidning från Äppelviksskolan) och drog sen till stan. Gjorde min vanliga promenadsrunda (Odenplan-Hötorget-Kungsträdgården-Drottninggatan-T-Centralen-tunnelbana hem). Fast idag drog jag längre än hem, åkte till Åkeshov (VARFÖR har de bara en nergång/uppgång längst bak på perrongen!!?? >.<). För vi i NOV gör alltid scoutiga saker, och på dagens schema hade vi Bowling! Det gick bra förutom att jag kom sist och Simon typ först...som vanligt...den killen har mer flyt än...ett trögflytande ämne? bah, glöm det...

 

Och livet går väl inte egentligen sådär jättebra, men jag gillar låten...


I Drop the Needle and Pray

Håhå...idag drog jag in till stan. Gick från Odenplan till centrum, gjorde inget speciellt, bara gick...jag skänkte 20 spänn till Gazas barn (får man anta). Och, påvägen hem, vid Centralen, vem träffar jag om inte unge herr Lindmarker?

 

Det intressanta i detta är att det tycks som att varje gång jag drar till stan så träffar jag honom, på ett eller annat sätt. det spelar ingen roll när jag åker in eller ut, nånstans på vägen träffar jag honom. Han var inte ensam, hade unge herr Broman med sig. Det var inte igår jag såg honom!

 

Nu sitter jag på mitt rum, och jag är vrålhungrig...bäst för mig själv att det blir middag snart...

Och ikväll sitter jag nog här också, jag undrar om det skulle finnas någon som vill hålla mig sällskap? MSN, typ eller nåt?:) 

 

 

 

 

Trodde inte det, jaja, whatever. Jag får pimpla i mig godis hela kvällen istället:P

 

BTW, för själva titeln på det här inlägget, kolla här:

http://www.youtube.com/watch?v=QUnl7qwkyEM

 

Åh, förresten, i stan var det en massa typer som försökte sälja rosor till folk. Seriöst.... >.<


All You Need Is Love...

...to bring you down in life....

 

Jaja, skit samma, strunt i det nu.

 

Veckan var ganska rolig faktiskt. Moberg sa/gjorde lite roliga saker typ:

Härma Lees skratt (Asroligt)

Ge fingret åt Nadina:

-Lars, snusar du?

(Lars sträcker ut långfingret och slänger det i hennes ansikte med eftertryck)

Trevlig lärare, jag gillar honom fan.

 

Så drog jag ett omedvetet jättedåligt skämt här om dagen också. Bibliotekarien kom in i ett rum där jag satt med några andra. Med sig hade han en ny klocka.

-Den ska vi sätta upp på väggen, så snart har vi en klocka i skolan som faktiskt går helt rätt.

(Jag)- Det var på tiden. 

 

Sa ju att det var dåligt........

 

Igår Fredagen den 13. Kul kul, men bara jag vet VARFÖR det är otursdag! Moahaha....

 

Kan ju vara av samma anledning som jag hatar den här dagen, 14 Februari....(Jag är en nörd).

 

Jaja, om....12 timmar och 30 minuter är dagen slut....då är eländet över.

 


Kingdom of Days

Den sämst uppdaterade bloggen någonsin....?

 

Jag mår oförskämt bra för stunden. Var i USA en vecka, kom hem i liv, jag blev inte yxmördad etc. Ekonomin tär hårt på jänkarna dock, det märktes faktiskt, speciellt i NYC.

Köpt Springsteens nya skiva. Den är grym. Köpte en biljett till en av Sthlm konserterna också (7/6/09). Den dagen kommer jag vara upptagen, bara så ni vet:P Det kommer bli grymmare.

 

Halva skolan var iväg till Idre. Inte jag dock. Jag missade visst en del, men såvitt jag förstått så missade jag inget jag borde ha sett egentligen. Ingenting jag ville se iallfall.

 

Måste man väl sätta igång med skolan ordentligt igen då....great....och 031:orna har sportlov redan! Blähähä, vi kommer nog ikapp! >.<


RSS 2.0