My City of Ruins

Ja det känns ju lite som att stan verkligen ligger i ruiner. Att ta sig från punkt A till B ska iallafall vara löjligt tidskrävande i dagsläget. SL skyller på regeringen, regeringen skyller på SL, och folket skyller på båda. Vilken trevlig soppa man är i, eller hur? Ganska många i skolan var dock närvarande, får väl se om det håller sig så imorrn också!

 

Well, få se, jag pratade om Paris?

 

Jo alltså vi kom fram till Paris igen, skulle försöka hitta nåt ställe att sova. Inte helt enkelt, Paris är ganska dyrt. Vi irrade runt ett tag, sen frågade vi en kille som jobba i en koisk. Han sa att vi borde ta tuben till Place de Clichy, norra Paris, vilket vi då gjorde, i brist på annat. Området var väl sådär, knappast finaste platsen i Paris. Jag minns att en man gick fram till oss, och sa att vi kunde sova över hos honom, inga problem, det var helt lugnt, han kunde ju se att vi var turister. Jag sa automatiskt nej, men Rickard sa ja. Jag förde ett kort viskande samtal med honom om varför man kanske inte borde följa med främmande män i Paris hem och han höll med om att jag förde ett par starka argument.


Så vi kollade vidare efter hotel. Hittade ett till slut. Ägaren var tysk och kunde inte franska (i Paris?!) och det tog ett tag att få honom förstå vad vi ville. (Hur svårt kan det va....?) Vi hittade vårt rum, och sen sov vi i tolv timmar. Jag antar att vi var trötta^^

 

 


Data, Data, Data....

Aha!



Så, ja, jag började lite smått om min tågluff (för två år sen...)



Var börjar man? Jo, vid Sthlm Central naturligtvis. Undertecknad och Rickard satte oss på ett tåg med destination söder ut, mer specifikt Malmö. Folk kan ju fråga sig varför vi drog dit frivilligt, och tja, det är ju trots allt den bästa punkten att fortsätta ut i Europa. Öresundsbron ligger ju som bekant inte vidare långt därifrån. Vi fortsatte från Malmö C till Köpenhamn C utan att stanna i Malmö (tror vi var på skånsk mark i högst 10 minuter innan vi var på ett tåg igen).

Till Köpenhamn kom vi till slut, och där stannade vi inte längre än nödvändigt. Vi var tvugna att vänta i en timme eller två, men till slut lyckades vi komma ombord på ett tåg med destination Hamburg. Kan förresten säga att Deutschebahn är grymt mycket bättre än SJ! Deras vanliga tåg såg ut och åkte lika fort som våra X2000!)

Resan dit tog en tid, och vi blev tillfrågade av en universitetsstudent att fylla i ett frågeformulär. Om hur vi tycker att Deutschebahn är etc. Kanske vi var inte den bästa målgruppen, då vi aldrig åkt tåg i Tyskland tidigare men men...Vi var tvugna att åka färja också! Adventure hoe!

Hamburg då? Jaaa, mycket turkar där. (Folk från Turkiet alltså, jag använder inte slang...) Vi kom fram sent, ville inte stanna, så vi tänkte, jaaa, vidare till Paris kanske? Jo, det tänkte vi, så vi skaffade biljetter. Raka vägen gick inte, så vi åkte via Mannheim längre söderut. Nattåg dit, sen byte där till Paris. Kom väl fram till Paris tidigt nästa dag.


Detta var i sig intressant, då vi hade tänkt att det skulle ta betydligt längre tid än så att nå fram till den franska huvudstaden. Men så var vi där plötsligt! Tidigt på morgonen! Vad göra?



Normandie, såklart!



Fast, vi var tvugna att gå till en annan tågstation. På kartan såg det ut att vara 10 minuter bort. Det visade sig vara en timme. Paris är STORT!

Well, vi kom fram, lyckades ta oss ut till landsbygden, mer specifikt Bayeux. Vi fick hjälp av en fransos som tipsade oss om den byn, den var klart intressantast i området. Mycket sant, vi lyckades ta oss till Omaha Beach! Vi fick oss också en tit på Bayeuxtapeten. En sorts vävnad som är ganska lång. Typ. Sen tillbaka till Paris.


Here, There, And Everywhere...

Sommaren 2008!

Vaad kan det vara för bild? Var är den tagen?

 

Ja skarpsynta människor kanske ser en belgisk flagga, en amerikansk och en europeisk. Tre alternativ alltså. Gissa på bara. Eller så kan jag ju bara säga att den är tagen i Belgien, för det är just vad den är. Och inte var som helst heller, utan i Brygge!

 

Vissa av er kanske känner igen namnet. Om ni går i min klass gör ni (förhoppningsvis) det. Om inte, så undrar jag exakt vart ni varit under dessa tre år, eller om ni bara sovit hela den tiden? Inte helt omöjligt för vissa iof...

 

Jag har på senare tid tänkt tillbaka till mitt tidigare liv allt oftare. Det kan gälla allt från "Mosquito" och "100 kilo godis" som gick på tv förr i tiden och som fyllde mitt huvud med surrealistiska videor och skämt, till resor jag gjort, personer jag träffat, och personer jag älskat, och, i vissa fall, hur fan jag kunde göra just det?(Wöööw, deep stuff man!)

 

Jag har ju rest en hel del, nu när jag tänker på det. Fast det har oftast varit västerut, på andra sidan atlanten så att säga. Innan jag fyllt 17 hade jag knappt varit i Europa, medan jag vet att många i min ålder aldrig varit utanför Europa.

 

MEN! (och kvinnor).

 

Lyssna här!

 

Sommaren 2008 var jag på en så kallad "tågluff" genom Europa! Eller, delar av Europa. 15 dagar. Tåg hit och dit, oftast utan att veta vart man skulle sova eller göra. Det var ganska kul, och en del har jag väl berättat för de flesta, men jag upptäckte att jag inte skrivit om det så utförligt, inte här iallafall. Två år för sent? Jepp. Totalt onödigt? Yesh. Ointressant? Nja, antagligen, men inte för mig.

 

Så var börjar man? Med att räkna upp var man varit såklart! Vi tar länder först:


Sverige (heeeh....)

Danmark

Tyskland

Frankrike

Belgien

Nederländerna

Italien

Tyskland (Igen!)

Danmark (Igen!!)

Sverige (OMG! IGEN!)

Och öhm, ja det var väl de länderna. Om man inte ska putta in Schweiz mellan Italien och Tyskland (Igen!). Vi var bara där nån timme eller så....

 

Det var länderna. Men vilka städer? Jo:

Malmö

Köpenhamn

Hamburg

Mannheim

Paris

Bayeux

Paris (igen!)

Lille

Bryssel

Brygge (OMG!!!)

Antwerp (en timme...om ens det!)

Amsterdam

Rotterdam

Amsterdam (jaja, igen, jag förklarar sen...)

Frankfurt (vi lämnade inte ens tåget...)

Milano

Genova

Milano (sex timmar....sex väldigt lååååååååånga timmar!)

Nån random stad i Schweiz som jag inte minns, faktiskt....

Frankfurt, (Igen!?)

Hamburg (wow, igen...)

Köpenhamn (Almost home!)

Odense (Inte det?)

Köpenhamn (ffs!)

Lund (Gaaah! Skåne!)

Stockholm (wow, det gick fort...)

 

Nu kan man ju fråga sig, hur lång tid tog det här? Ingen dum fråga. Vi åkte från Stockholm C den 15 juni 2008 och anlände igår efter två års...näääääää det gjorde vi ju inte alls! Kom hem den 30 juni, 2008. 15 dagar alltså? Ganska tajt, om jag får säga det själv, men det gick...

 

Nå, vilka är vi? Jag, naturligtvis, och unge Rickard, (iof. något äldre än mig) som för nuvarande pluggar i Lund. (Måste ringa honom snart, fan det var länge sen).

 

Hur gick det till? Jaaaa....säg det....

 

 

Fortsättning följer....och jag skriver allt det här bara för att ge sken att jag faktiskt uppdaterar bloggen.

 

 

Och Gud nåde den som lägger reklamkommentarer......

 

 

 

 

 

 


Bad

Jag tappar motivationen att skriva när de enda kommentarerna jag får är från random människor som bara gör reklam för sina egna bloggar. Get a life morons! >.>

It's All Good.

Familjen Rönn har numera en till familjemedlem i katten Märta-Louise. Ett dumt namn till en katt kan tyckas, men mina föräldrar är ovekliga, katten ska heta så.

 

Hon är liten och rädd, 12 veckor gammal, men har redan börjat vänja sig vid huset, hon krälar omkring i vardagsrummet och undersöker alla vrår för att se om det finns nåt spännande att se på.

 

Mamma är mycket glad och katten verkar redan fäst vid henne, det här var ett mycket bra initiativ.

 

Hade över Annika o Malin igår. Det var trevligt (för mig iallafall). Kändes kanske inte som den perfekta filmkvällen men det kunde ju gått värre (det kan alltid gå värre...)


My sweet Jenny, I'm sinkin' down...

...för snön den bara faller. Det betyder mer skottande för min del...

 

Skolan drog iväg på skidresa, och kvar står jag, alldeles ensam...hahah, jag valde det själv, jag klarar mig allt:P Det blir mer tid till plugg, ledig imorrn^^

 

Och igår, mina damer och herrar, gick undertecknad ett stort steg i rätt riktning, då jag lärde mig att knäppa med fingrarna ordentligt för första gången! Detta är inte ett skämt! (tyvärr.....)

 

On a less brighter note...

 

Mormor har nu till slut flyttat till ett ålderdomshem, där hon, sannolikt, får bo i resten av sitt liv. Vad det blev av hennes katt Busan vet jag inte. Mamma, (som btw. är sjukskriven p.g.a. utbränning/depression) säger att hon inte orkar ringa för att kolla. Inte vidare trevligt den här historien. Speciellt som det blir svårare att besöka henne i framtiden...


RSS 2.0