Data, Data, Data....

Aha!



Så, ja, jag började lite smått om min tågluff (för två år sen...)



Var börjar man? Jo, vid Sthlm Central naturligtvis. Undertecknad och Rickard satte oss på ett tåg med destination söder ut, mer specifikt Malmö. Folk kan ju fråga sig varför vi drog dit frivilligt, och tja, det är ju trots allt den bästa punkten att fortsätta ut i Europa. Öresundsbron ligger ju som bekant inte vidare långt därifrån. Vi fortsatte från Malmö C till Köpenhamn C utan att stanna i Malmö (tror vi var på skånsk mark i högst 10 minuter innan vi var på ett tåg igen).

Till Köpenhamn kom vi till slut, och där stannade vi inte längre än nödvändigt. Vi var tvugna att vänta i en timme eller två, men till slut lyckades vi komma ombord på ett tåg med destination Hamburg. Kan förresten säga att Deutschebahn är grymt mycket bättre än SJ! Deras vanliga tåg såg ut och åkte lika fort som våra X2000!)

Resan dit tog en tid, och vi blev tillfrågade av en universitetsstudent att fylla i ett frågeformulär. Om hur vi tycker att Deutschebahn är etc. Kanske vi var inte den bästa målgruppen, då vi aldrig åkt tåg i Tyskland tidigare men men...Vi var tvugna att åka färja också! Adventure hoe!

Hamburg då? Jaaa, mycket turkar där. (Folk från Turkiet alltså, jag använder inte slang...) Vi kom fram sent, ville inte stanna, så vi tänkte, jaaa, vidare till Paris kanske? Jo, det tänkte vi, så vi skaffade biljetter. Raka vägen gick inte, så vi åkte via Mannheim längre söderut. Nattåg dit, sen byte där till Paris. Kom väl fram till Paris tidigt nästa dag.


Detta var i sig intressant, då vi hade tänkt att det skulle ta betydligt längre tid än så att nå fram till den franska huvudstaden. Men så var vi där plötsligt! Tidigt på morgonen! Vad göra?



Normandie, såklart!



Fast, vi var tvugna att gå till en annan tågstation. På kartan såg det ut att vara 10 minuter bort. Det visade sig vara en timme. Paris är STORT!

Well, vi kom fram, lyckades ta oss ut till landsbygden, mer specifikt Bayeux. Vi fick hjälp av en fransos som tipsade oss om den byn, den var klart intressantast i området. Mycket sant, vi lyckades ta oss till Omaha Beach! Vi fick oss också en tit på Bayeuxtapeten. En sorts vävnad som är ganska lång. Typ. Sen tillbaka till Paris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0