Working On The Highway, All Day Long I Don't Stop...

Eller jag önskar nästan jag gjorde det! För jobba vill jag!

 

Var på arbetsförmedlingen igår. Ska fortsätta ha möten där i 5 veckor framöver. Mannen jag träffar verkar erfaren på just unga arbetslösa och hade en positiv inställning ("för jobb får du, det är jag övertygad om"). Vi kom överens om det mesta angående hur man ska formulera sig, söka, etc. så kanske har jag en ärlig chans ändå.

 

Min beslutsamhet stärktes i dagarna då jag kom fram till att jag vill ha en ny dator. Den jag sitter på nu börjar närma sig 5-årsstrecket. Den har varit med länge, och presterat bra genom åren (med vissa undantag...) men det är dags för en ny nu! Så jobbsökandet fortsätter! Sökte på Daglivs idag, vid Fridhemsplan. Tror jag skulle trivas att jobba där. Ska ta en runda till olika ICA-affärer också tror jag, men tänker satsa på de butiker som har störst lokaler, där de alltså behöver fler människor. Av nån anledning gillar jag att vara i stora rum, samtidigt som jag inte har nåt emot att vara lite instängd också. Jag har sökt på Stockholmsmässan också.

 

Bruce Springsteen & The E Street Band – Working On The Highway - Live


Working On The Highway har alltid varit en favorit bland Brucelåtarna, och dessutom alltid spelats på de konserter jag varit på där han spelade med E Street Band. Tidningarna brukar rata låten som en bagatell, men jag älskar den. Den är rolig, glad (fast texten egentligen inte är helt munter i slutet) och vad jag också gillar med den, är att Bruce verkar vara så obegripligt glad när han spelar den. Han brukar alltid ge gärnet, vara übertaggad och allt det där, men när han spelar den här så känns det som att han spelar för att HAN ska ha kul, inte publiken. Vilket jag inte har nåt emot alls, lite ska han få unna sig! Och så älskar jag ju låten, så inte klagar jag då :P

 

http://www.youtube.com/watch?v=08AOp1JK6cQ

 

En kul livevideo där Bruce tar upp sin mamma på scen! :D

 


Midnight Rambler

Dagens citat:

 

Det är väl bara kloka människor som inser att de är dumma, antar jag, och ärliga människor som vet att de ljuger. Och bara en dum människa kan vara övertygad om att hon är klok, tänker jag (klokt) för mig själv..."


Heller gör det igen!


Blow away, the dreams that tear you apart...

(falskt alarm Carolina, jag spydde inte) :)

 

Mådde bättre när jag vaknade. Feels nice.

 

Har förresten gett mig på Millennium trilogin. (I brist på annat gissar jag)

 

Läst första boken, som var...bra I guess. Kommit en bra bit in i andra, som håller samma kvalité.

 

Lär bli klar med den snart och då svänger jag förbi biblioteket. Jag såg att de hade uppföljaren till Moment-22, "Closing Time" av Joseph Heller. Måste läsa den nån gång...

 

Bruce Springsteen & The E Street Band – The Promised Land - 2010 Remastered Version


You get up in the morning at the sound of the bell...

Det var länge sen jag hade magont. Hade faktiskt glömt hur det kändes.

 

Needless to say, I am not enjoying the experience.

 

En klump som tycks fylla hela utrymmet mellan magsäcken och halsen. Ska jag spy tro?

 

Fy satan. Känns lite bättre varje gång jag rapar dock.

 

Bruce Springsteen & The E Street Band – Night


Turned around the corner, things got real' quiet real' fast, I walked into a...

Bruce Springsteen & The E Street Band – Tenth Avenue Freeze-Out - Live at Hammersmith Odeon Audio

 

Sure is freezing outside!

 

Arbetsförmedligen ringde idag, ska träffa dom igen på torsdag. Men vem vet, kanske har jag fått ett jobb innan dess?

 

Och kanske har man hittat Bin Laden i grannens källare?

 

Oh well...gymmade med Denise idag för första gången sen...innan jul iallafall. Trevligt värre, saknat den tösen.

 

Försöker komma på nåt att skriva men hjärnan är ganska död nu...

 

Har funderat på om jag inte bara ska skriva här när jag känner för det i framtiden...jag kommer fortfarande att skriva nån dag i veckan om inte annat (antagligen fredagar) men om jag en tisdag känner för att få ner nånting här, så gör jag det! Så blir det lite mer intressant för oss alla.

 

 

 


Shelter line stretchin' round the corner, Welcome to the new world order...

Well done Egypt!

 

Hela den här historien låter lite som nåt man fantiserat om, något man undrat om det fortfarande kan hända såhär på 2010-talet, men tydligen har folket fortfarande makten, till viss del.

 

Snön som dumpades över Stockholm inatt var...omfattande. Det var ganska sjukt att komma ut och se den gigantiska massan av vit sörja som hade växt sig så stor så att jag inte ens kunde hitta snöskyffeln först! Fick pulsa runt i snön på måfå tills jag snubblade över den.

 

Jobbsökandet är jobbigt. Ingen svarar. Men jag har iallafall lyckats scanna och kopiera mina gymnasiebetyg. Kanske att det går lite bättre nu då?

 

Och mitt TV-tittande har utökats i lagom tid till att Hipp Hipp försvann ur rutan. "Sherlock" på SVT är ruggigt bra och underhållande.

 

Samtidigt söker jag efter nya böcker att läsa. Läste precis ut Ringaren i Notre Dame. Klart upplysande, det var kul att läsa orginalet och sen jämföra den med Disneys version. Den...avviker lite.

 

http://www.youtube.com/watch?v=AenUqa8iV58

 

Fint, fint.

 


Baby Did A Bad Bad Thing....

Eller gjorde hon!?

 

Vad vet jag...

 

Var på tidernas tradigaste möte igår...för nån aktivitet med scouterna...det är inte alltid en dans på rosor ska ni veta, speciellt om man måste sitta i samma rum som en massa 50 plussare som babblar på om administrativa saker som jag inte visste att man behövde veta...yuck...

 

Nu har jag äntligen skrivit in mig på arbetsförmedlingen. Det var dessutom nyttigt för det gav mig en förevändning att gräva fram mina betyg, vilka jag inte riktigt hade koll på var de var nånstans. Arbetsförmedlarn (antar jag?) sa att det såg bra ut, alltihop, förutom att jag inte hade nån tidigare arbetserfarenhet...yeh...spot on my friend, spot on.

 

Jag har dessutom läst ut "Män Som Hatar Kvinnor." Klart mer intressant än vad jag trodde den skulle vara. Men nu söker jag nåt annat att läsa. Nej, nåt annat förutom Moment-22....tänkte faktiskt ta och låna "Ringaren I Notre Dame" nån dag, den är ju lagom gammal och känd. Man ska väl läsa den nån gång...för att sedan rata Disneyfilmen för sina brister! :P

 

Chris Isaak – Baby Did A Bad Bad Thing Mörkt sound, grym låt.


RSS 2.0