Searchin' for the ghost of Tom Joad

"The Ghost of Tom Joad" är just nu världens bästa låt, om man frågar mig.

Tänk bara på saken. En av mina favoritartister (Bruce Springsteen) skriver en låt inspirerad av en av mina favoritförfattare (John Steinbeck). Kan det bli dåligt?

Tydligen inte, inte enligt mig iallafall. Lyssnar mest på en liveversion som jag personligen såg 3 år sedan. Fast jag förstod inte låtens genialitet just då. 

Tom Joad är huvudkaraktären i en bok skriven av John Steinbeck vid namn "Vredens Druvor" (Grapes of Wrath). Har inte kommit så långt, men tycker redan att den är mycket bra.

Vissa vet nog redan att jag har som dröm att någon dag bli en erkänd författare. John Steinbeck, och nästan uteslutande han, är skälet till det. Hans böcker är så simpla men samtidigt så eleganta. Jag önskar så innerligt att jag kunde skriva som han.

Fick ett röstkort idag, för något som kallas "Kyrkoval". Aldrig hört talats om, frågan är om jag som inte är kristen (men inte ateist för det!) borde låta min åsikt påverka kyrkväsendet. Är det inte bäst att överlåta det till de som deltar aktivt i kyrkans förteelser?


When the Saints Go Marching In...

Jaa, idag var det dags att återgå till rutiner som inkluderar att gå upp innan kl. 12. Inte helt enkelt kanske, men ger man det lite tid ska det nog gå. Kul att träffa folk från klassen igen, inte kul att få ett underskåp (för första gången...) men what can you do?

Imorrn lär det väl bli en riktig skoldag....lite småorolig för alla de grejer som jag måste komplettera, jag tror ärligt talat inte jag kommer klara det.....

 

Men kul med musik igen iallafall. Nu ska jag till kulturskolan, se om jag får nån bra lektionstid^^


Sometimes you're up, sometimes you're down, when you find that you're down, well just look around!

Idag har jag haft en ganska intressant dag.

Mitt trumset kom äntligen fram till affären, så det var bara att hämta. 

Tyvärr snackar vi tunga saker, tre lådor (en liten, två stora).

Så jag var tvungen att åka fram och tillbaka. Det var rätt jobbigt, och lådorna var tunga som bara den.

Väl hemma var det bara att sätta ihop fanskapet, vilket tog ett tag, men klart värt det, nu kan jag lira hemma också!

Under dagen har man träffat flera typer av olika slag som kanske förtjänar en liten beskrivning.

1. Killen i musikaffären. Han sålde ett par hörlurar åt mig, orginalpris 750SEK, jag fick dem för 600 jämnt. Spontana rabatter gillar jag!

 

2. Killen som hävdade att han inte kunde hjälpa mig bära lådan då han "har en påse"...jag menar....the hell? För det FÖRSTA: Jag bad aldrig om hjälp. Jag bara la ner lådan på gatan för att vila armarna då han gick förbi. För det ANDRA. Vad är det för ursäkt!? Jag hade påsen med hörlurarna i ena handen och lyckades ändå bära fanskapet till Tunnelbanan, spårvagnen och sen hem.

 

3. Tobaksaffärsägaren som tog en rökpaus medan jag gick förbi med den andra lådan. Han hjälpte mig då jag höll på att tappa kontrollen över det hela. Tappa nästan då han kom till undsättning. Cheers mate!

 

4. Stackarn som bröt foten på tunnelbanan. Tåget stod stilla 20 minuter medan man väntade på ambulans.

 

5. Tonårstjejerna som så gärna ville veta vad det var som hände med stackarn så de sprang dit för att "kolla" (stirra?). Öhm....okej?

 

 

 


Things been a little tight,but I know their gonna turn my way...

Ja, jag var på ett scoutläger. Där hade jag kul. Och blev lite svartsjuk. Ja, t.o.m. jag har erfarenhet av denna hemska känsla, och jag hatar mig själv för det...hoppas att jag aldrig sjunker så lågt igen. Tur nog så slutade det inte med katastrof.

 

Nu drar mina föräldrar till London. På pappas födelsedag t.o.m. Och på måndag börjar plugget....men köpte ett trumset som jag lär få vilken dag som helst, ska bli underbart att kunna lira lite hemma.

 

Hoppas få komma ut på krogen imorrn, bara man får med sig nån.


Penny for your thoughts now, my boy Bill....

Jaha, upptäckte just att jag hade en vän mindre på Facebook, och jag blev inte informerad? Man tycker ju att om de sänder mejl angående vad fan som helst, så borde man få veta om någon tagit bort en som vän...

 

Iallafall...

 

Kvällen var spårad. Först hem till Martin, sen Hugo, sen nån krog i Vasastan, sen Hagaparken, sen häng där, sen full William med boll, sen hatt, sen full William med hatt, sen hemfärd (med full William).

 

Finns sämre sätt att tillbringa en kväll på!

 

Sen promenad hem till William med William/Martin. Sen promenad hem med Martin. Gick på spåren för att spara tid. Blev lite halvläskigt då tolvan kom trots att den slutat gå för dagen (var väl sista tåget påväg hem till stallet antar jag, det stod ej i trafik). Men lite rädd blev jag allt!

 

Så scoutläger på söndag. Pepp!


None of this has happened yet...

Dagarna går, utan att något speciellt händer. Jag är rätt sugen att se "Public Enemies". Verkar rätt cool.

Så har man ju scoutläger på söndag, är väl det enda att se fram emot. Inte för att jag vart med om något direkt dåligt på ett tag, men det händer ju inget. 

Gick till Gamla Stan idag (igen)... Fint väder, var väl dags att passa på.


Också var man hos Malin igår....ja, undulater tycker inte om mig. Typ.


Low Down

Förresten, upptäckte nu att igår hade jag 21 visningar, men bara 5unika besökare. Nån som är intresserad av min blogg plötsligt?:P

Today is your birthday...

Mamma fyller år idag, grattis till henne. Hon blir 50 nånting. Jo jag vet vilken ålder det är, men hon gillar inte att prata om det.

Sitter och lyssnar lite på MJ. Lite halvt ovanligt, men grabben hade visst några låtar värda min uppmärksamhet iallafall.

Ska klippa mig imorrn. Och hämta kavajen. Hoppas den där jävla färgen eller vad det nu är har tagits bort...


RSS 2.0